KEANE - Egy titokzatos együttes nem titkolt története

keanehungary

keanehungary

Somewhere only they know... (?)

...avagy hová tűnt a Keane?

2023. május 24. - keanehungary

 

 Hosszú ideje csend borult az oldalra, pedig sok minden történt azóta... vagy mégsem? Írnunk kellene... vagy mégsem?

...amint az talán többetek számára ismeretes, a Keane tavaly nyári koncertsorozatának végeztével Tom "Midpoint" címmel megjelentette harmadik szólóalbumát, melyet pár hónapos angliai turné követett. 
Ez idő alatt azonban ránk, magyar rajongókra nézve is történt egy örömteli előrelépés, mégpedig, hogy  életre kelt az együttes hazai rajongói oldala, ami "Keane Hungary" néven található meg a Facebook-on és az Instagramon. 
Nade térjünk is vissza a Midpoint-turnéhoz, melynek keretein belül Tom egy interjúban célzott arra, hogy az együttes némi "meglepetéssel" készül debütáló albumuk, a "Hopes And Fears" huszadik jubileumának alkalmából.
A rajongók körében persze azonnal útnak indultak a találgatások arra vonatkozóan, mire is célzott Tom; albumra, kiadványra, koncertekre, esetleg valami másra?
Azóta pedig egyre inkább körvonalazódik egy turné gondolata...
Mindeközben Tim és Jesse szárny-projektje is újra életre kelt és április 23.-án napvilágot látott a Mt Desolation "Through Crooked Aim" című harmadik lemeze. Utóbbi csendes promóció mellett, ezúttal turné ígérete nélkül jelent meg. Tudni, de legalábbis sejteni lehet, hogy Jesse emelett  szólólemezt is tervez és saját "Old Jet" stúdió-lemezkiadója projektjeit gondozgatja.
...nemrég pedig az is kiderült, hogy Richard sem tétlenkedik és "bedolgozik" egy barátja,  Michael Conryan zenész új lemezén.
Az említetteken túl azonban alig-alig röppentek fel hírek az elmúlt időszakban az együttest és tagjait illetően... Tom szinte teljes eltűnése a Twitterről nem kis feltűnést keltett az őt követő rajongók körében. Mindemellett az együttes többi tagja is kisebb-nagyobb csendbe burkolózott közösségi oldalain. Egy-egy felbukkanó posztnak olykor körülbelül akkora hatása van a rajongótáborra, mint esőcseppeknek a nyári aszályra...
  
Bő egy hete azonban mégis újra reflektorfénybe került a csapat. A "Somewhere Only We Know" című klasszikusuk ugyanis nem kevesebb, mint egymilliárd letöltést ért el a Spotify-on! Ez elképesztő szám, ami erősen sugallja, hogy dalnak így, közel húsz év múltán is nemhogy létjogosultsága-, de  örökérvényű mondanivalója van.
 A hír hatására egy csapásra felbolydult a rajongó tábor, majd maga, az együttes is... Tim, Tom, Richard és Jesse szívbemarkoló köszöneteket (és hozzá fotókat - ld. lentebb) továbbítottak közösségi oldalaikon.   
screenshot_20230523-124742.jpg
Tim többek között leírta, hogy soha nem gondolták volna, hogy ekkora "karriert fut be" a szerzemény, ami - ironikus módon - az együttes életének egy szomorú és kiábrándító időszakában született... Írt arról is, mekkora örömet jelent számukra, hogy ilyen sokan kapcsolódnak a dalban megfogalmazott érzésekhez és hogy mindennek ők maguk is szemtanúi lehettek az elmúlt tizenkilenc év koncertjein...
A poszt legizgalmasabb része azonban a búcsúzóul írt "see you soon" volt, ami egyes feltételezések szerint több, mint puszta udvariaskodás - és ami egyben megerősített találgatásokat, vagy úgymond "megszellőztetett információkat" az együttes várható jubileumi turnéjára vonatkozóan. Hivatalos megerősítés ugyan egyenlőre nem érkezett, mi alig várjuk, hogy megtudhassuk, hol is van(nak) azok a "hely(ek), amely(ek)ről  (most még) csak ők tudnak" és hogy végre újra együtt énekelhessük, - ahogy Tom mondaná - amilyen hangosan csak  tudjuk, hogy "why don't we gooo somewhere only weeee knooow?"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://onadayliketoday.blog.hu/api/trackback/id/tr7518130774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása